Citrusový pektin 70 g GREŠÍK
Dávkování při výrobě džemů: Na 1 kg ovoce se použije 7 - 10 g pektinu (cca 3 - 4 čajové lžičky). Ovoce se krátce povaří, pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky pektinu smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí. Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů.
Výrobek je zařazen v kategori:
Potraviny / Hotová jídla a potovary / Doplňky na vaření a pečení
Doplňky na vaření a pečení Vám pomohou s přípravou a dochucením různých pokrmů. Nabízíme, kypřící prášky z vinného kamenné a bez fosfátů, hrašku na obalování a zahušťování, vanilkové cukry, koření do perníků, škroby i jedlou sůl.
Výrobek splňuje tato kritéria:
Bezlepkový produkt
Potravina vhodná i pro osoby s celiakií. Smí obsahovat maximálně 20 mg/kg lepku.
Produkt vhodný pro vegany
Výrobek neobsahuje živočišné produkty, ani k jeho výrobě nebylo využito zvířat.
Produkt vhodný pro vegetariány
Pro výrobu produktu nebylo zabito žádné zvíře.