Jedlá soda 250 g BIONEBIO
Potravinářská jemně mletá soda se používá jako kypřidlo při pečení například medových perníčků. V kombinaci s vodou pomáhá při pálení žáhy, při překyselení žaludku či ústní hygieně. V alternativní medicíně se využívá k počátečnímu odkyselení organismu a v kombinaci s melasou či javorovým sirupem, jako údajný prostředek při rakovině.
V kyselém prostředí se rozkládá za vzniku plynu, oxidu uhličitého, a proto jedlá soda těsto kypří, jen když je v něm přítomna nějaká kyselá složka. Jako kyselá složka funguje např. med, zakysané mléčné výrobky, čokoláda. Například medové perníčky lze nakypřit jedlou sodou a výsledek je uspokojivější, než při použití kypřícího prášku. Dávkování je daleko menší než u kypřícího prášku, často se v receptu uvádí na špičku nože.
Výrobek je zařazen v kategori:
Potraviny / Polotovary / Doplňky na vaření a pečení
Doplňky na vaření a pečení Vám pomohou s přípravou a dochucením různých pokrmů. Nabízíme, kypřící prášky z vinného kamenné a bez fosfátů, hrašku na obalování a zahušťování, vanilkové cukry, koření do perníků, škroby i jedlou sůl.
Výrobek splňuje tato kritéria:
Bezlepkový produkt
Potravina vhodná i pro osoby s celiakií. Smí obsahovat maximálně 20 mg/kg lepku.
Produkt vhodný pro vegany
Výrobek neobsahuje živočišné produkty, ani k jeho výrobě nebylo využito zvířat.
Produkt vhodný pro vegetariány
Pro výrobu produktu nebylo zabito žádné zvíře.