Jedlá soda 250 g BIONEBIO

Jedlou sodu využijete jako kypřidlo při pečení. V kombinaci s vodou je vhodná při pálení žáhy a překyselení žaludku.

Číslo 2277
Značka Bionebio
Výrobce Bio nebio s.r.o.
Země původu Česká republika
Dostupnost skladem
Balení 250 g
Složení naleznete zde
skladem
16 /100 g
ks 39,00

Popis

Jedlá soda 250 g BIONEBIO

Potravinářská jemně mletá soda se používá jako kypřidlo při pečení například medových perníčků. V kombinaci s vodou pomáhá při pálení žáhy, při překyselení žaludku či ústní hygieně. V alternativní medicíně se využívá k počátečnímu odkyselení organismu a v kombinaci s melasou či javorovým sirupem, jako údajný prostředek při rakovině.

V kyselém prostředí se rozkládá za vzniku plynu, oxidu uhličitého, a proto jedlá soda těsto kypří, jen když je v něm přítomna nějaká kyselá složka. Jako kyselá složka funguje např. med, zakysané mléčné výrobky, čokoláda. Například medové perníčky lze nakypřit jedlou sodou a výsledek je uspokojivější, než při použití kypřícího prášku. Dávkování je daleko menší než u kypřícího prášku, často se v receptu uvádí na špičku nože.


Výrobek je zařazen v kategori:

Potraviny / Polotovary / Doplňky na vaření a pečení

Doplňky na vaření a pečení Vám pomohou s přípravou a dochucením různých pokrmů. Nabízíme, kypřící prášky z vinného kamenné a bez fosfátů, hrašku na obalování a zahušťování, vanilkové cukry, koření do perníků, škroby i jedlou sůl.


Výrobek splňuje tato kritéria:

Bezlepkový produkt

Potravina vhodná i pro osoby s celiakií. Smí obsahovat maximálně 20 mg/kg lepku.

Produkt vhodný pro vegany

Výrobek neobsahuje živočišné produkty, ani k jeho výrobě nebylo využito zvířat.

Produkt vhodný pro vegetariány

Pro výrobu produktu nebylo zabito žádné zvíře.


Fotografie

Složení

Jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný

Podobné produkty

Podobné výrobky

Položka byla přidána do košíku

Pokračovat v nákupu Objednat
×