Sunfood Tamari sójová omáčka 700 ml
Tamari je tradiční sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Je tmavší a hustší než shoyu, má bohatší a výraznější chuť a neobsahuje lepek. Sójovou omáčku Tamari můžete použít k dochucení polévek, omáček, masa, těstovin, salátových zálivek a podobně. Je výborná na přípravu marinád. Marinovat můžete zeleninu, ryby i maso.
Je zdrojem velmi kvalitních aminokyselin a mikroorganismů vhodných pro dobré trávení. Vyrobeno přírodní fermentací. Neobsahuje žádné chemické přísady a barviva. Vhodná pro bezlepkovou dietu, vegany a vegetariany.
Výrobek je zařazen v kategori:
Potraviny / Ochucovadla / Tamari, shoyu, miso
Japonské sójové omáčky shoyu a tamari a pasty miso patří do kategorie fermentovaných výrobků. Obsahují plno vitamínů, minerálních látek a především enzymů, které mají příznivý vliv na trávení. Fermentací se bílkoviny obsažené v sóji stávají velmi dobře stravitelnými. Nabízíme také švestičky umeboshi a umeocet, které mají zdraví prospěšné účinky.
Výrobek splňuje tato kritéria:
Bezlepkový produkt
Potravina vhodná i pro osoby s celiakií. Smí obsahovat maximálně 20 mg/kg lepku.
Produkt vhodný pro vegany
Výrobek neobsahuje živočišné produkty, ani k jeho výrobě nebylo využito zvířat.
Produkt vhodný pro vegetariány
Pro výrobu produktu nebylo zabito žádné zvíře.